top of page
Søg

Attentify har skabt en række brugbare værktøjer til børn og unge med ADHD.

Det er med til at skabe struktur og fordybelse i en hektisk hverdag.


Af Laura Kølstrup Brøndel, Head of Communication, MeeW


Børn med ADHD har typisk behov for støtte og hjælp på forskellige områder. Oftest vil der særligt være brug for hjælp til at få struktureret hverdagen og gøre den mere overkommelig for både barn og familie.

Hvis hverdagen ikke fungerer, kan mange daglige gøremål virke uoverskuelige. Derfor er en velfungerende hverdag essentiel for, at børn med ADHD kan koncentrere sig i skolen, få nye bekendtskaber, gå til fritidsaktiviteter mm.Attentify’s nye spilleunivers - Er nemt og overskueligt

En online platform er skudt i luften til gavn for børnefamilier, der er udfordrede med ADHD. Platformen giver børn og unge med ADHD de nødvendige værktøjer til blandt andet at håndtere hyperaktivitet og impulsivitet og skærpe opmærksomheden for forstyrrende støj i hverdagen.


Attentify er CURVEX' nye sub brand. Attentify er en online platform, der indeholder flere muligheder og hjælperedskaber til børn og unges udfordringer, såsom vores Mandala-tegninger, Et tool-kit, Neo Spider, Neuro-headset og kommende online spil.

Vores spil Blink, som I kan se nedenunder, bliver snart lanceret på platformen. Et spil i app-form, der kan træne børn og unges arbejdshukommelse og koncentrationsevne. Børn og unge med ADHD kan opleve udfordringer med at holde fokus i bestemte opgaver og hverdagssituationer, og at huske det de er i gang med grundet forstyrrelser fra omgivelser. Uopmærksomhed kan vanskeliggøre barnets evne til at bevare koncentrationen, særligt i skolen, samt besværliggøre bestemte hverdagssituationer, såsom at holde en basal dialog med en klassekammerat.

Vi anvender derfor en Neo-Spider fra vores produktserie til at træne børns koncentrationsevne. Via neurofeedback, bevæger edderkoppen sig i overensstemmelse med, hvor opmærksom barnet er i en given situation. Jo mere fokuseret man er, jo hurtigere bevæger den sig. Barnet kan dermed træne at holde koncentrationen gennem leg og på sigt lære at være mere nærværende.


Edderkoppen er et fantastisk redskab til, at både barn og forældre visuelt kan følge med i de mentale fremskridt, barnet gør sig over tid, til gavn for barnets skolegang og fremtidige kompetencer.


Vi har derudover også udviklet en række værktøjer, der er med til at støtte børns mentale trivsel, alt fra farvelægning af mandalategninger (inspireret af Jung Play Therapy), der træner fordybelse og koncentrationsevnen, til spil, der styrker arbejdshukommelsen.

Attentify’s mission er at hjælpe med de udfordringer familier kan opleve, ved at have

et barn med ADHD, og give dem de rette redskaber, der kan gøre hverdagen nemmere.


Vi ønsker, at vores online univers kan bidrage til, at flere vil vende ADHD til en styrke og et liv med positive fremtidsudsigter frem for en hæmsko, der spænder ben for hverdagen.

Vores mål er dog ikke alene at forbedre børnenes mentale trivsel, men også at vores


værktøjer kan hjælpe skolelærerne, sportstrænerne og forældrene, til at forstå og takle barnets udfordringer.
Vi giver her 3 gode råd til at modarbejde udfordringerne:


Flyt dit fokus fra de normative samfundsopfattelser og over på det enkelte barn Vi har ofte tendens til at følge gængse opfattelser af ADHD, og barnet placeres dermed i én samfundskategori, som det nødvendigvis slet ikke passer ind i. Husk derfor at kigge på det enkelte barn, og forhold dig herefter til dets enkelte udfordringer og styrker. Barnets kreativitet vil altid være den samme - med eller uden en diagnose.

  1. Hjælp barnet med at være social Barnets impulskontrol kan skabe forskellige udfordringer såsom at holde øjenkontakt, sidde stille, og lytte til, hvad andre siger. Alt sammen sociale evner, der er nødvendige for synergien mellem de legende børn. Men med de rette værktøjer kan barnets evne til at fokusere trænes gennem Go/No-go spil, der er designet til lige netop det formål, eller ved åndedræts- og meditationsøvelser via vores app.  1. Sæt ord på dine følelser og lær at kommunikere med omverdenen Flere fortrænger at sætte ord på de følelsesmæssige belastninger og udfordringer, der kan opstå, når man er forældre, træner eller lærer til et barn med ADHD. Følelser, der ofte er usagte og tabuiserede såsom at være bange for, at barnet ikke socialiseres nok, eller ikke får den indlæring, der er nødvendig. Men sammen kan vi hjælpes med at skabe en fælles forståelse og det mest optimale udgangspunkt for barnet og de voksne omkring det. Det er derfor vigtigt at tale sammen og sige følelserne og bekymringerne højt.Vi vægter både barnets og den voksnes mentale trivsel højt. Udfordringer kan være svære at overkomme. Det er derfor vigtigt, at man også husker at passe på sig selv. Det er både en væsentlig faktor for en selv men også gavnligt for barnet.

Hvis man som forældre, eller anden voksen oplever overbebyrdelse eller stress, kan man hos Attentify også få hjælp til at foretage en PSS-test (www.sundhed.dk), der kan overvære ens stressniveau og hjælpe med at nedsætte det over tid.


ADHD er en udfordring for millioner af børn verden over. Udfordringerne varierer alt efter symptomerne, der er særligt dominerende for den enkelte. Derfor er det væsentligt, at barnet får den hjælp, der tilgodeser deres behov. Henrik Horst, CEO CURVEX


CURVEX

Attentify er et sub-brand til CURVEX. CURVEX er et datterselskab til Tech-virksomheden MeeW.I CURVEX har vi udviklet et innovativ headset og app, der kan bruges til at overvåge og måle flow-stadier med EEG. En non-invasive teknik, der aflæser signalerne fra hjernens præfrontale cortex.


Headsettet kan overvåge og måle, hvordan aktiviteten og de elektriske impulser varierer over forskellige frekvensbånd som kan give indblik i, om man er for stresset og har brug for at regulere


i sit aktivitetsniveau.


Headsettet udsender ingen farlige signaler til hjernen. Elektroderne på vores headsets er nemlig passive, og måler derfor kun signalerne fra hjernen. Vi kan altså ikke læse dine tanker men er udelukkende interesseret i din data i din hjerne.


Headsettet kan både bruges til Attentify’s spil og Neo-spider til at måle hjerneaktiviteten såsom koncentrationsevnen og stressniveauet. Men det er derudover også tænkt til særligt virksomheder, der ønsker at opsnappe stress, før det bliver en dominerende faktor for medarbejderne og dermed også en konsekvens for virksomheden.


Vores ønske er at omfavne børn og unges, der udgør den fremtidige generation, trivsel. Det gør vi ved at sætte øget fokus på mental sundhed, så trivsel og velvære ikke blot er noget, vi kun bestræber os på, men som også afspejler vores handlinger.Vi vil dermed gerne være med til at bane vejen for en mere overkommelig og mindre stresset hverdag med plads til fordybelse, indlevelse og ro.I kan også downloade artiklen fra Curvex

CURVEX x Attentify
.pdf
Download PDF • 37.65MB

Comments


bottom of page