top of page
Søg

Socialrådgiveren som kilde til forandring - Social Talks

Børnebasen har indgået et officielt samarbejde med Socialt Talks. Social Talks er en platform, der leverer relevante og praksisnære socialfaglige talks af høj kvalitet. Socialt Talks vil i den kommende tid levere spændende talks til Børnebasens fagblog som et supplement til vores månedlige faglige indlæg.


Hvordan arbejdet med FIT gjorde en forskel for Claus

Er det vi gør hjælpsomt for dig og din familie? Sådan spørger rådgiverne i Gladsaxe. De vil have feedback på arbejdet fra børn og forældre – for at kunne gøre det rigtige for familien og for at blive dygtigere. Lyt til Claus´ egen personlige udviklingsrejse gennem 20 år i faget med udsatte børn og familier i myndighed. Fra han som nyuddannet blev modtaget af de erfarne rotter, Anni, Jette og Joan på Blågårds Plads til han arbejdede ude i familierne, hvor han foranstaltede sig selv som rådgiver til han senere blev leder og stod i spidsen for en hel afdeling. Han smøg ærmerne op for at sikre arbejdsgange, lovmedholdelighed og genoprettelse af fejl, som disciplinerede medarbejderne og lænkede dem til skrivebordene. Det forlod han til fordel for en anden arbejdsform, som han fandt i Gladsaxe. Rådgiverne var ikke lænket til skrivebordene, men arbejdede relationelt med familierne og med humør og engagement. Og så arbejdede de med FIT. Claus´ talk er på en og samme tid en hudløs ærlig og personlig fortælling samtidigt med, at den skildrer børneområdets udviklingshistorie de sidste 20 år. At tale med børnene er en rød tråd i oplægget.


Se videoen her


Foredragsholder: Claus Jørgensen - Leder, familieafdelingen, Gladsaxe Kommune


Se flere videoer om relevante socialfaglige emner på www.socialtalksonline.dk


Få et overblik over socialfaglige metoder på Børnebasen

Vidste du, at når du har en bruger på Børnebasen, får du samtidig et overblik over relevante metoder, som bruges i din kommune? Her finder du blandt andet en beskrivelse af FIT, familiesamtale, Signs of Safety og meget mere. Log ind på din bruger her for at finde overblikket.

Comments


bottom of page