FAGBLOGGEN

Gå aldrig glip af nye indlæg på fagbloggen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked hver gang, der er nye indlæg på fagbloggen.

Klik her for tilmelding

Sult som symptom - Indsats for børn og unge med spiseforstyrrelser

Fagbloggen er Børnebasens platform, hvor vi deler spændende socialfagligt indhold, som er relevant for fagpersoner, som arbejder med børn, unge og familier.


Denne gang har vi et super spændende indlæg om spiseforstyrrelser på programmet, som er skrevet af de to sygeplejersker John Dietz og Joy Sollok, som står bag indsatsen "Sult som Symptom". I indlægget fortæller John oh Joy om hvordan de arbejder med unge og familier, der har spiseforstyrrelser inde på livet.
John Dietz og Joy Sollok


Sult som Symptom


Spiseforstyrrelser optræder hyppigt som symptom hos børn og unge, som af forskellige årsager mærker utryghed og mistrivsel i kombination med en genetisk sårbarhed. Hos kommunerne opleves en øget forpligtigelse til at kunne stille tilbud til rådighed for børn, unge og familier, der er ramt af spiseforstyrrelse. Tilbuddene skal dække over både en forebyggende og/eller rehabiliterende indsats. Vi ved, at det er afgørende vigtigt, at sådanne tilbud dækker over både intensiv og længevarende støtte.


Vi er et team bestående af to sygeplejersker/terapeuter med højt specialiseret viden og erfaring fra Børne- og ungdomspsykiatrien vedrørende spiseforstyrrelser. I 2020 oprettede vi et nyt privat tiltag ”Sult som Symptom” med hjælp til børn/unge og familier, hvor en spiseforstyrrelse har en indgribende virkning på både den, der er ramt og på familiens samlede liv.


Vores erfaring hviler bl.a. på, at vi de seneste år har varetaget og løbende udviklet den daglige behandling i daghospitalet Porten på BUC Bispebjerg, som det så ud dengang. I vores tid dér, havde vi mulighed for i samarbejde med kolleger at varetage en integreret behandling, der viste sig at have afgørende positiv indflydelse på barnets/familiens fundament for at kunne arbejde mod spiseforstyrrelsen. Denne erfaring har givet os en unik viden og indsigt, som vi ønsker at videreføre i vores nuværende arbejde.


I vores nuværende virke i Sult som Symptom, har vi en enestående mulighed for at støtte barnet eller den unge og de pårørende i en tilstrækkelig lang periode til, at der skabe